OBAVIJEST RODITELJIMA (COVID-19) - 8.4.2022.

         

Obavijest roditeljima (COVID 19) -od 8.4.2022.

PREPORUKE ZA SVE ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE OD PREDŠKOLSKOG UZRASTA DO VISOKOG OBRAZOVANJA, UKLJUČUJUĆI UČENIČKE I STUDENTSKE DOMOVE

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV2, osim dolje navedenih osnovnih epidemioloških mjera, UKIDAJU SE SVE MJERE I PREPORUKE za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja uključujući učeničke i studentske domove.
Osnovne epidemiološke mjere koje ostaju na snazi su:
1. Svakodnevno primjereno čišćenje prostorija (kao prije pandemije).
2. Redovito i pravilno pranje ruku https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf .
3. Prostor u kojem se boravi treba provjetravati više puta dnevno. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani.
4. Maske nisu obavezne. Maske ne preporučujemo za djecu predškolske dobi i učenike prva četiri razreda osnovne škole. Ostali, a posebno odrasli, mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske.


Cjelokupne upute HZJZ možete pogledati ovdje. (8.4.2022.)
 

 Dječji vrtić Pčelica

Josipa Hamma 2  Zagreb

8.4.2022.

 

Ispiši stranicu