Foto natječaji

Aktualni natječaj:
 

Trenutno nema aktualnih natječaja.


Prijašni natječaji:
1. Hrvatski školski muzej  poziva na suradnju i sudjelovanje - dječje vrtiće, škole i druge odgojno -obrazovne ustanove u 

LIKOVNOM NATJEČAJU
za 49. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti LIDICE 2021. (ČEŠKA)
TEMA: ROBOT I UMJETNA INTELIGENCIJA

Više o natječaju možete pogledati u pozivu Hrvatski školski muzej:

https://www.hsmuzej.hr/hr/aktualnosti/lidice-2021/

Uradak dječaka naše odgojne skupine (6 godina) priznat je na Međunarodnoj izložbi dječje likovne umjetnosti LIDICE 2021. (klik ovdje)

2. Blagdanski foto natječaj Hrvatskog fotosaveza

Hrvatski fotosavez, sukladno trenutku u kojem živimo, nastoji potaknuti aktivnosti vizualnog promišljanja i izražavanja organizacijom fotografskog
natječaja na temu:

„BLAGDANSKO OZRAČJE“

Pozivamo vas na sudjelovanje u ovom natječaju!

Blagdani su pred vratima, u našim mislima, srcima i uspomenama. Nema te pandemije koja bi mogla zaustaviti širenje blagdanskog ozračja – jer ono je u nama. Ništa nam ne može oduzeti osobnu i obiteljsku radost blagdana.

No priznajemo… Ovih blagdana sve je drukčije.

Zanima nas kako ćete vi fotoaparatom ili mobitelom zabilježiti svoj doživljaj blagdana. Nekima od vas blagdansko ozračje donijet će miris tek ispečenih kolačića, blještavilo lampica, umatanje darova, okupljanje oko svečano uređenog stola punog delicija, toplina šala ispletenog bakinom rukom…

U ovo „normalno“ doba više vremena provodimo zajedno u kući, družimo se, razgovaramo i otkrivamo novu bliskost. Svi sudjelujemo u kreiranju ozračja da nam blagdani budu što radosniji, sadržajniji i nezaboravniji.

Pokažite nam svojim fotografijama kako ste vi doživjeli ove blagdane. S radoznalošću očekujemo vaše fotografije. Objedinit ćemo ih na skupnoj izložbi i tako svi zajedno uživati u različitostima tradicije i blagdanskog ozračja!

Svoje digitalne fotografije, najviše do 6 (šest) po autoru možete poslati putem WeTransfera ili Jumbo maila do 11. siječnja 2021. na e-mail adresu: predrag.bosnar@hrvatski-fotosavez.hr

Natječaj je otvoren svima.

Fotografije za izložbu odabrat će žiri kojega će imenovati organizator. Izložba će biti priređena u više izložbenih prostora u Hrvatskoj, kada to okolnosti budu dopustile.
Najuspješnijim autorima žiri će u ime organizatora dodijeliti nagrade.
Nagrade se sastoje od besplatnog sudjelovanja u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza u Lonjskom polju, sukladno mogućnostima, prema dogovoru i kada to okolnosti budu dopustile.
Očekujući vaše radove, srdačno vas pozdravljamo.

Informacije:
Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza.
Tel. 091/ 1003 888


Preuzeto s: https://www.facebook.com/244484142717207/posts/1025193507979596/

Odgojiteljica Jelena Alpeza dobila je priznanje za sudjelovanje u Blagdanskom foto natječaju Hrvatskog fotosaveza. Pročitajte ovdje.

 3. HZTK organizira foto natječaj na temu "Moj dom".
  • Kako je to biti doma po cijele dane?

  • Kako izgleda i što se radi kod kuće u ovoj specifičnoj situaciji?

  • Što i kako možemo zabilježiti fotoaparatom ili mobitelom za povijest ili samo za uspomenu na ove posebne dane kada su članovi obitelji cijeli dan zajedno, kada je školsku ploču zamijenio tablet, a nastava se izvodi putem televizije?

  • Otkrivamo li nešto novo na što do sada uopće nismo obraćali pozornost, točkice na šalici za čaj ili svoje ime?  Jesmo li doma pronašli stare društvene igre s kojih je valjalo otpuhnuti prašinu? Tko se sjetio starih bakinih kuharica ili tatinih stripova? Glazba sve zove na ples – razgibavanje! Trosjed nam je premali za sve pred televizorom.

  • Što još? Odlasci iz kuće, samo nužni, poput su napuštanja broda a dolasci natrag postaju spasonosni!

Dom i obitelj poprimili su nove vrijednosti za koje do jučer nismo marili. Koja je naša fotografska priča o domu, obitelji, radostima, tugama? Što možemo pokazati fotografijom? Jer, ona je oduvijek bila svjedok vremena. Neka i naša fotografija postane svjedok ovih trenutaka, naših neobičnih dana! Udružit ćemo ih na skupnoj izložbi i tako proširiti obitelj i dom na sve nas.

 

Svoje digitalne fotografije, najviše do 6 (šest) po autoru možete poslati do 27. travnja 2020. na e-mail adresu: predrag.bosnar@hrvatski-fotosavez.hr


Natječaj je otvoren svima.
Najuspješnijim autorima žiri će u ime organizatora dodijeliti nagrade.

 

Više detalja, kao i samo prijavnicu, možete potražiti na njihovoj stranici. (klik ovdje)


Ispiši stranicu