Zdravstveni kutić

OBAVIJEST RODITELJIMA

Lijepo molim roditelje da tokom trajanja epidemije COVID-19:
  • prije dovođenja djeteta u vrtić izmjere djetetu temperaturu (temperaturu djeteta upisati u predviđenu bilježnicu za evidenciju temperature)
  • prilikom ulaska u prostorije vrtića obavezno koriste zaštitne maske te dezinficiraju ruke.
zdravstvena voditeljica Mihaela Pomper
 
UPUTE RODITELJIMA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI DJETETA U JASLICAMA I VRTIĆU
  1. Ako se Vaše dijete razboli (ima povišenu temperaturu, proljev, osip ili druge simptome bolesti) molimo Vas da ga ne dovodite u jaslice i vrtić, već se obavezno javite svom liječniku.
  2. U slučaju da se radi o zaraznoj bolesti (vodene kozice, šarlah...) ili o infekcioznom proljevu (salmonela, šigela, rota virus...) molimo Vaas da obavezno obavijestite odgojitelja u grupi ili zdravstvenog voditelja.
  3. Kada dijete ozdravi obavezno donijeti zdravstvenu potvrdu.
  4. Ukoliko je dijete na  antibiotskoj terapiji ne može boraviti u jaslicama i vrtiću.
  5. Kod pojave ušljivosti obavijestite odgojitelje i zdravstvenog voditelja te operite kosu djeteta specijalnim šamponom, prema uputama, a tek nakon takvog postupka dijete smije u jaslice i vrtić.
  6. Radi sigurnosti Vašeg djeteta ne preporuča se donositi bombone i žvakaće gume u jaslice i vrtić zbog opasnosti od aspiracije (ulaska komadića bombona ili žvakaće gume u dišne puteve)
  7. Ako želite rođendan Vašeg djeteta proslaviti s ostalom djecom u grupi, onda Vam preporučamo da ih počastite svježim i sušenim voćem (orasi, grožđice, bademi, suhe šljive, suhe marelice i sl.), energetskim pločicama, žitaricama te sokovima bez konzervansa i šećera, a ako se odlučite za tortu onda je dozvoljena samo kupovna torta uz priloženu deklaraciju. Molimo Vas da ne donosite domaće torte i kolače ili iz slastičarnice.
 
ŠTOVANI RODITELJI!
Molimo Vas da se pridržavate ovih uputa radi što bolje suradnje i zaštite zdravlja Vašeg djeteta i druge djece koja borave u jaslicama i vrtiću. Molimo Vas da potičete svoje dijete da pije vodu (izbacite iz djetetove prehrane gazirane i druge umjetno zaslađene napitke).

Ispiši stranicu